Evi Havalandırmak Neden Önemlidir ?
Evi Havalandırmak Neden Önemlidir ?

Evimizi Havalandırmanın Önemi

Evlerimizde ıslak alanların oluşturduğu buhar evimiz havalandırılmazsa rutubet ve zamanla küfe neden olur  bu yüzden mutfak ve banyo gibi nemin olduğu alanlar başta olmak üzere sık sık havalandırılması gerekmektedir . Basınç değişikliği ile havalandırma ile doğrudan dışarı yönelen buharın evimize hapsolmaması gerekir . 

 Islak alanların yanı sıra evimizin içerisinde solunum yoluyla sürekli buhar oluşumuna destek verririz . Ev içerisinde artan nem oranını sürekli olarak düşürmek için havalandrıma ya da nem alma cihazı gibi teknolojik yöntemler ile çözümlerden faydalanmak işimizi kolaylaştıracaktır . Buhar sadece neme değil küf ve bakterilerin yaşam alanına dönüştüğü için nemi engellemek sağlığımız açısından da önem taşımaktadır . Evimizi sık sık havalandırmak bizleri hem maddi hemde sağlığımız açısından korur . 

Evimizi Havalandırmanın Sağlığımız İçin Önemi 

Özellikle kış aylarında bakteri ve mikroplar için sıcak bir ortam oluşturan evlerimiz bizler dışarıdan geldiğimizde bizimle gelir . İnsanların farketmeden taşıdığı bakteri ve mikroplar havalandırılmayan evde hapsolur ve üremesine uygun bir ortam bulduğu için çoğalmaya başlar . Evlerimize solunum ve dokunma yolları ile gelen bu bakteri ve mikropların barınmaması için elimizden geldiğince hava sirkilasyonu sağlamak büyük önem taşımaktadır . 19 - 23 Derece arası mikroplar için pekte uygun olmayan ısılarda tutulmasıda sağlaığımız için faydalı olacaktır . 

 

İdeal Ev Isısı Ve Nem Oranı Ne Olmalı 

Sağlığımız için evimizin ısı değerlerinin çok düşük ya da çok yüksek olmaması gerekmektedir . İnsan vücudunun ve kan dolaşım sistemimizin işlevlerini rahatça yerine getirebilmesi için belirli bir ısı değerine ihtiyacı vardır . Evimizin ısısı 19 ile 25 derece arasında bir sıcaklığa sahipse ideal seviyelerdesiniz demektetir . Bu ısı seviyelerinde bakteri oluşması zorlaşırken vücudumuzda ısısını korumayı başarır . Ayrıca evimizin içindeki nem değerleri %45 oranını geçmemeli ve

 mümkünse aşağısına da inilmemelidir . Vücudumuzun dörtte üçünün sudan oluştuğunu düşünürsek nem oranı gayet ideal bir oran olduğunu anlayabiliriz . Evinizde nem oranını ayarlayamıyorsanız bir nem alma cihazı sahibi olabilir ve fazla nemden kurtulabilirsiniz . Evinizde rutubet küf gibi problemler mevcut ise bizlere telefon numaramızdan ulaşabilir ve uzman ekibimizden destek alabilrisiniz . 

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın