Rutubetli Ev İçin Ne Yapılır ? - Rutubetli Evde Oturmanın Zararları
Rutubetli Ev İçin  Ne Yapılır ? - Rutubetli Evde Oturmanın Zararları

Rutubetli Evde Oturmanın Zararları

Rutubet sağlığımıza ve yaşam kalitemize doğrudan etki eden olumsuz bir etkendir . Rutubetli bir evde oturmak sağlığımız için oldukça zarar verici bir durumdur . Rutubet yaş ortalaması faketmeksizin her yaşta insan ve hatta hayvana zarar vermektedir . Rutubet doğrudan solunum yollarımızı etkildeği için ciğerlerimiz ve bağışıklığımız risk altındadır . Rutubet oluşumu su buharı , su alan yalıtımsız duvar ve ev gibi sıvı faktörler ile oluşmaktadır . İnsan sağlığı için nem ortalaması maksimum %55 olmalıdır bu oranın üstündeki nem ve rutubet oranı insan sağlığı için kabul edilemez seviyede diyebiliriz . Kötü bakteriler , mikroplar ve küf akarları nemli rutubetli ortamları oldukça severler . Nemli ortamlarda çok daha fazla yaşayan bu bakteri ve mikroplar solunum yollarımıza ve ciğerlerimzie zarar verir . Bu sebeple rutubetli ortamları yaşam alanı olarak tercih etmemeye çalışın veya rutubetten ve nemden kurtulmanın çözümlerine başvurmayı deneyin . 

 

 Rutubetli Ev İçin Ne Yapılır ? 

Rutubetli ev için yapılacak en temel işlem rutubet ve nem kurutma işlemini gerçekleştirmek veya işin uzmanlarından profesyonel destek almak olacaktır . Ve tabiki nemin devamını önlemek için duvar yalıtımı ya da önceden oluşan çatlak ve sızıntı girişlerini onarın veya yenileyin . Evinizde rutubet kurutma hizmeti veren firmamız rutubetli bir ev için öncelikli olarak nem kurutma işlemlerini tamamlar . Bu işlemler tamamen profesyonel cihaz ve uzman ekip arkadaşlarımız ile gerçekleştirilir . Otamdaki nem nem alma cihazlarının su haznesine hapsettiği nemi sıvı olarak haznesinde tutar ve ortama nemden arındırılmış bir hava verir . Rutubetli ortam sürekli olarak nem ölçme cihazlarımız ile ölçümlenerek ortamdaki nemin normal seviyelerine inip inmediği kontrol edilir . Sonrasında eğer duvar veya pencere altı gibi noktalardan gelen bir su varsa sıızdırmazlık onarımı yaptırmanızın ardından beton kurutma chazlarımız ve ısıtıcalarımıız ile beton duvarı sürekli ölçümleme yaparak ve her katmanının eşit şekilde kuruduğundan emin olana kadar işlemlere devam ediyoruz . Beton kurutma ve nem alma hizmetlerimizin yanı sıra bir çok kaliteli hizmet vermekteyiz . Nemeks ailesi olarak ev işyeri otopark gibi mesken ve mekanların kurutma işlemlerini severek gerçekleştiriyoruz .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın