Güvenilir Nem Kurutma
Güvenilir Nem Kurutma

Güvenilir Nem Kurutma

Nem kurutma uygulaması açısından hava kütlesinin su bileşenine su denir. İnsanlar arasında Rutubet olarak da bilinir. Nem, sudan biraz daha kirli veya mikrobiyal olan koşulları içerir. Evin duvarlarının ve tavanının yeşilimsi ve çirkin görünümü bunu göstermektedir. Nem, insan yaşamının devamını garanti eden en önemli olaylardan biridir. Nem sayesinde su döngüsü tekrarlanır. Nem, ancak ideal koşullarda bulunduğunda insan sağlığına faydalıdır. Nemin çok yüksek veya çok düşük olması sadece insan sağlığına zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda binalara ve iç mekân nesnelerine de zarar verir. Kokular, yıpranmış eşyalar ve dökülen duvar boyası, nemden kaynaklanan fiziksel hasarlardır. Biyolojik nemden de zarar vardır.

Neden Bir Nem Kurutucu Tercih Ediyorsunuz?

Yeni binada duvarlar ve zemin ıslak. Bunun nedeni içerdiği nemdir. Çünkü şantiyelerde yağmur kolay yağar. Yağmur suyu yapı ile doğrudan temas ettiğinden, tabanın nemi normaldir. Nem kurutma açısından ayrıca bir sızıntı veya sel felaketi durumunda evin duvarları ve zemini suyu emecek ve bu da yüksek nem ile sonuçlanacaktır. Burada yapılacak herhangi bir tadilat veya dekorasyon çalışmasından önce bu nemin azaltılması esastır.

Yeterli seviyelere indirilmeden başlanan parke, epoksi veya PVC işlemleri alttan neme maruz kaldığında zamanla aşınır, paslanır ve şişer. Bu hem maddi zarara hem de zaman kaybına neden olur. Bu bakımdan bina içindeki şapın kurutulması zorunludur. Ayrıca zamanla duvarlarda şişlik ve yeşil oluşumlar ortaya çıkar. Ayrıca nem kurutma işlemi sonunda yeni binanın ilk ısıtma maliyeti minimuma indirilmektedir.

Nem Kurutucu Verimliliği

Nem alma kurutma kullanıcılara geleneksel ve eski yöntemlere göre birçok avantaj sunar. Nem alma cihazının avantajları şunlardır:

  • Nem alma kurutma cihazı yoksa doğal sıcaklık ve nem kurumasını beklemek en fazla 3 ay sürecektir. Ekonomik durum göz önüne alındığında, bu dönemde inşaat için beklemek imkânsızdır.
  • Nem kurutma cihazları, dairenizdeki nemi en kısa sürede kurutmanızı ve solüsyonu köklerden gevşetmenizi sağlar
  • İnşaatta 12 kesintisiz çalışma imkânı sunar. Bunun nedeni, bir nem alma cihazının kışın vazgeçilmez olmasıdır. Bunun nedeni, şantiyenin kış aylarında nemli olmasıdır.
  • Nem kurutma cihazı ile kuruduktan sonra yarış çalışması dayanıklıdır.
  • Nem geçirmeyen kurutucu ile kurutulmayan evlerde ısıtma maliyetleri daha yüksek olacaktır.
  • Dayanıklı metal parçalar ve tekerlekler sayesinde nem alma cihazı her yere taşınabilir ve yerleştirilebilir.

Nemli Bir Ortamda Sağlık

Nem alma kurutma firması özelinde nemli bir ortamda yaşayan veya çalışan kişilerde zamanla küf alerjisi gelişir. Nemin neden olduğu bir diğer hastalık ise romatizmadır. Hem mevcut romatizmanın sonuçlarını hem de yeni durumun sonuçlarını arttırır. Nemli bir evde uyuşukluk, sakinlik ve halsizlik duyguları da ortaya çıkar. Nemli evlerde yaşayan insanların bağışıklığı zayıflar.

Nem kurutma firması ile beraber nemli ortam, zararlı mikroorganizmalar için en iyi yaşam koşullarını sağlar. Gördüğünüz gibi kritik koşullarda nem ve nemi ciddiye almamız gerekiyor. Evde veya iş yerinizdeki nem değişimlerini ölçebilir ve küçük hareketlerle önleyebilirsiniz. Ancak tadilat, yeni inşaat, sel, gibi durumlarda nemin bir an önce giderilmesi gerekir. Nem kurutma hizmeti için firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın