Duvar Terlemesi Rutubete Neden Olur Mu ?
Duvar Terlemesi Rutubete Neden Olur Mu ?

Duvar Terlemesi Nedenleri

Duvar terlemesi duvar içi ve dışı arasındaki ısı farkından dolayı meydana gelmektedir . Duvarın yalıtımsız olması bunun en büyük nedenleri arasındadır . Yalıtımın yetersiz olması ya da hiç yapılmamış olması iç kısımdaki sıcaklık ile birleşerek terlemeye yol açabilmektedir . Terlemenin bir diğer nedeni ise duvarın dış yüzeyindeki kılcal çatlaklar diyebiliriz . Sıva aşamasında kalan ve mantolama işlemleri yapılmayan duvarların zaman içerisinde aşınabildiklerini söyleyebiliriz . Özellikle kış aylarında daha sık görülen bu durumun çözümü yine mantolamadan geçmektedir . Mantolamanın yanı sıra yapılabilecek bir diğer işlem ise saten boya yapılması olabilir . Saten boya yapılabilmesi için astar katmanına ihtiyaç vardır . Hava geçirmez özelliği bulunan bu katmanın yalıtıma yardımcı olduğu bilinmektedir . Duvar terlemesi zaman içerisinde evde hapsolarak rutubete dönüşebilmektedir . Gerekli tedbirler alınmazsa durum kalıcı hale gelebilir . 

 

Duvar Terlemesi Rutubet Yapar Mı ? 

Duvar terlemesi rutubete neden olması için gerekli temel ortamı oluşturur . Nemli ortamlarda hızla yayılan rutubet ve küfün oluşma nedenleri arasındadır . Duvarlarda bulunan nem evimizin iç kısımlarında hapsolarak sadece duvarlarımıza değil eşyalarımıza da hasar verebilir . Nemin giderilmesi için geleneksel yöntemler denensede bu yöntemler pek başarılı olamıyor . Duvar terlemesi mantolama işlemleri sonrasıda devam edebilmektedir . Bunun nedeni mantolama sonrası duvar içerisinde hapolmuş nemin zaman içerisinde kendini tekrar göstermesidir . Nemin giderilmesi için nem giderme ve duvar kurutma işlemlerinin birlikte yürüterek çıkan nemin tekrar ev içine yayılmadan nem alma cihazının haznesine hapsolmasıdır . Uzman ekiplerce yapılmayan nem giderme işlemleri başarılı olamayabiliyor . Duvar yüzeyi kurutma esnasında boya ve alçı sıvaya zarar verilebilmesi bu durumun içindedir . Uzman ekiplerce yapılan nem alma işlemleri süreç boyunca nem oranı takibi ile devam eder. Havadaki nem ayrı duvardaki nem oranı ayrı ölçümlenerek sonuca ulaşana dek hassasiyet ile çalışmalarına devam eder . Nemeks olarak sizlere ve evinize özenle hizmet vermekten gurur duyıyoruz . Uzman kadro ve profesyonel cihazlara sahip nemeks verdiği hizmeti garantisi altına almaktadır . Bizlere aşağıda bulunan telefon numaramızdan ya da bilgi formunu doldurarak ulaşabilirsiniz .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın