Tavandaki Küfü Nasıl Önleriz ?
Tavandaki Küfü Nasıl Önleriz ?

Tavanda Küf Oluşumu

Tavanlarımızdaki küfün temel nedeni nem ve yalıtım problemleridir . Tavanın nem alması veya evdeki nemin dışarıya atılamaması sonucu küfe ortam hazırlanmış olur . Kış aylarındaki nem çekme rutubet gibi problemler yaz ayları başlamasıya daha çok küf olarak belirir . Bunun nedeni küf ve bakterilerin nemli ve sıcak ortamları seviyor olmasıdır . Tavan ulaşılması ve temizlenmesi zor olmasından dolayı küflerin sürekli olarak üremesi kaçınılmaz olmaktadır . Tavandaki küfün engellenebilmesi için belirli aralıklar ile evin havalandırılması evde yalıtım problemi varsa bir an önce bu probleimin çözülmesi gerekir . Tavanın temizlenmesi pek mümkün olmasa da küf oluşan kısımların çamaşır suyu ile temizlenmesi küfün üremesini ve yayılmasını engelleyecektir . Çatı katı veya bodrum gibi yalıtım açısından zorluk yaşanan evlerde daha çok görülen nem rutubet problemlerini ev içerisinde nem alma cihazı çalıştırarak giderebilirsiniz .Genellikle üzerinde hava kalitesini gösteren biir ekrana sahip olan bu cihazları belirli süreler içerisinde ya da evdeki nemin artması durumunda çalışıtırabilirsiniz . Nem alma cihazları ev içerisinde oluşan nemi kendi içerisindeki haznede hapsederek havadan arındırır .içerisinde nemi hapsettikten sonra havayı filtreleyek bulunduğu ortama temiz hava sağlar . Nem alma cihazlarının düzenli olarak çalışması nem ve rutubetin oluşumunu engelleyecektir . Küfün oluşumunu kesmeniz sağlaığınız ve eşyalarınızın kullanım ömrü açısından oldukça büyük önem taşımaktadır . 

 

Tavandaki Küf Oluşumu Nasıl Engellenir ? 

Tavan kısmında oluşan küfün engellenmesi nemin kaynağını kesmekle mümkün olabilir .Nem oluşumu iç ya da dış kaynaklı olabilir . Dış kaynaklı nem yalıtım yetersizliği sızıntı gibi evimizin dışından gelen etkenlerdir . İç kaynaklı oluşum ise evimizin içerisinde ıslak alanlar kullanımı ya da mutfakta yemek pişirme işlemi sonrası düzenli olarak evin havalandırılmaması ile meydana gelir . Ev içerisindeki buharın dışarıya atılmaması sonucu duvarlara sinerek küf oluşumuna yol açar . Evde solunum yaparken bile nem oranı artmaktadır . Nefeslerimizdeki nem oranı yüksek olduğu için nem oluşumuna katkıda bulunur .Ev içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı oluşan nemin küfe yol açmaması için düzenli olarak havalandırılması gerekmektedir . Ev içerisindeki nemin atılması için uzman hizmet almakta küf oluşumuna kesin çözüm oluşutaracaktır . Alanında uzman kişiler tarafından uygulanan hizmetler ev içerisindeki nem oranına göre değişkenlik göstersede nem kurutma ve nem alma işlemlerini profesyonelce uygulanacağını söyleyebiliriz . Nem alma Küf giderme hizmetleri veren firmamıza telefon yada aşağıdaki bilgi formunu doldurarak ulaşabilirsiniz .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın