Tavandaki Rutubete Kesin Çözüm
Tavandaki Rutubete Kesin Çözüm

Küf nemli ve sıcak ortamlarda oluşan mikroskobik mantarların bir türüdür. Bu mantarlar havada bulunan sporlar yayılmaya başlarlar ve uygun şartlar sağlandığında yüzeylere yerleşerek oradan uzaklaşmaya başlarlar. Küfün oluşumu bir dizi faktörünün bir araya gelmesiyle gerçekleşir. Yüksek nem seviyeleri küfün bezi için en önemli etkendir. Bu nedenle su desenleri veya yüksek nem içeren ortamlar küf korumalarını teşvik eder. Sıcak ve ılıman iklimlerde küfün büyüme hızı artar. 20 30°C arası sıcaklıklar küfün en iyi aralıklarıdır. Küf organik maddeyi besin olarak kullanır.  Evlerde odun kumaş kağıt gıda artıkları ve diğer organik malzemeler küfün besin kaynağı olabilir. Yetersiz havalandırma oluşan küf sporlarının iklimine ve yüzeylere yerleşmesine neden olabilir.

Tavandaki Rutubet Oluşunca Ne Yapılmalı

Tavandaki rutubeti tespit etmek çözmek için önemlidir. Sızıntılar yetersiz havalandırma su buharının muhafazası gibi faktörler rutubetin kaynağı olabilir. Yetersiz havalandırma nemin uzamasına ve rutubetin rüzgâra neden olabilir. Tavanda rutubet korumaları engellemek için iç mekânın nem seviyesi kontrolü altında tutabilirsiniz. Nemli ortamlar küf ve rutubetin davranışlarını teşvik eder.

 Tavanınızı düzenli olarak temizleyin toz ve kirin yayılmanı dış cepheleri ve rutubetli tavanları elinizden geldiğinde temizleyebilirsiniz. Her durum farklı olabilir ve bazı rutubet problemleri daha karmaşık olabilir. Rutubet kötü kokuya sebebiyet verdiğinden evlerde istenilen bir durum değildir. Her ne kadar bu çözümler anlık geçici olsa da uzun süreli kurtulmak için profesyonel destek alınmalıdır. Eğer rutubet sorunu devam ediyorsa veya büyük bir sorunla karşılaşıyorsanız profesyonel bir ekipten veya uzmandan yardım almak en iyi seçenek olacaktır.

Rutubet Neden Olur?

Rutubet nemli ortamlardan oluşan su buharının yoğunlaşması sonucu meydana gelen bir harekettir. Rutubetin muhafazaları birçok faktör bulunmaktadır. Yüksek nem seviyeleri rutubetin en yaygın nedenlerinden biridir.  Tavandaki rutubete kesin çözüm sıcak ve nemli iklim yalıtımları iç mekânlardaki hava nem oranı artar ve su buharı yoğunlaşarak rutubet oluşturur. İyi havalandırılmayan ortamlarda hava durağanlaşır ve su buharı birikmeye başlar. Bu da rutubetini korumaya teşvik eder. 

Banyo mutfak gibi nemli odalardan havalandırmaya önem vermek gerekir. Rutubet beraberinde küfü bırakabilir. Küf karanlık ortamlarda daha iyi büyüme ve ışığın yoğun olduğu yerlerde daha az görülür. Küf ev ve diğer kapalı alanlar kötü kokuya kullanımlara ve hatta sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle küf korumaları için nem koruması iyi havalandırma ve muhafaza edici temizlik gibi önlem almak önemlidir. Eğer küfle mücadele etmek gerekiyorsa uygun temizlik yöntemleri ve küf önleyici ürünler kullanılarak temizlik yapılmalıdır.

Rutubet Oluşunca Ne Yapılmalı?

Çatı olukları su tesisatı duvarlardaki çatlaklar gibi boşluklar sızan su iç mekânlarda nemin artması ve rutubetin çapulcularına sebep olabilir. İyi bir ısı yalıtımı olmayan yapılar soğuk hava ile sıcak iç hava arasındaki fark nedeniyle su buharının yoğunlaşmasına neden olur ve rutubet oluşur. Kâğıt gıda artıkları gibi organik maddeler rutubetin besin kaynağı olarak hizmet eder ve küf gibi nemli hücrelerde yaşayan organizmaların üreticilerine zemin hazırlar.

Dışarıdan rüzgâr alarak içeriye taşınan nem ve yağmur suyu iç mekânlarda rutubet oluşumuna neden olabilir. Rutubet sadece estetik bir sorun değil aynı zamanda yapılara ve iç mekânlara zarar verebilecek ciddi bir problemdir. Rutubetle mücadele etmek için nedenleri belirleyerek önlem almak önemlidir. İyi havalandırma pencerelerin onarılması koridor geçitleri ve nem kontrolü gibi adımlarla rutubet alımı engellenebilir. Firmamız rutubet gibi sorunları kolaylıkla halleden güvenilir bir firmadır. İletişime geçerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın