Yeni Binada Neden Rutubet Olur ?
Yeni Binada Neden Rutubet Olur  ?

Yeni Binada Rutubet Sorunu 

 

Yeni binalarda rutubet oluşumunun iki temel nedeni vardır . Başlıca olan neden inşaat beton işlemleri esnasında betonu sağlamlaştırma amacı ile sulama işlemleri gerçekleştirilir ve betonuun tam olarak kuruması beklenmeden ince işçilik işlemlerine başlanır . Yüzeysel olarak kurusada katmanlarında nem barındıran beton bir süre sonra nemi atmaya başlar ve nemli ortamda oluşan rutubet ve küf meydana gelir . Beton kurutma işlemleri gerçekleşmeyen inşaatlarda oldukça sık görülen bu problemin sonradan nüks etmesini engellemek için kaba inşaat esnasında beton katmanları tamamen kurutulmnalı ve nem oranı nem ölçerler ile ölçümlenerek işlemllere devam edilmelidir . İkinci sebep ise birinci sebep ile bağlantılı olarak oluşur . Azda olsa beton katmanlarında bulunan nem yeni binalarda havalandırma işlemleri sağlanmadığında ya da yeterli olarak tekrar edilmediğinde kendini göstermeye başlar . Yoğuşma ile ortaya çııkan nem duvardaki boyalar üzerinde küfe ve duvarlarda rutubete neden olur . Rutubetin oluşumunu başlangıç noktasında engellemek sizi büyük rutubet sorunlarından ve maliyetlerden korur . 

 

Binadaki Rutubet Nasıl Giderilir ? 

 

Binanız yeni ya da eski olsun farketmeksizin rutubet kurutma ve nem alma işlemlerini her uzman ekiplermiz ile profesyonelce gerçekleştiriyoruz . Kaba inşaat kurutma ya da bina kurutma işlemlerinde uzmna ekiplerimiz binanızın durumu hakkında tespit işlemi sağladıktan sonra sizlere işlemler hakkında detaylı bilgi vererek onayınız ile beraber vakit kaybetmeden işlemlere başlar ve sizlere nemden tamamen arındırılmış şekilde anahtar teslimi yapılır . Bina içerisinde havada bulunan nemi endüstiriyel nem alma cihazlarımız ile nemi hapsederek  ortamı nemden arındırıyoruz . Beton kısmında bulunan ve beton katmanlarına hapsolmuş nemi nem kurutma cihazlarımız ile ısı yöntemi ile kurutuyoruz . Beton katmanlarındaki nemi işlem süresi boyunca ölçümleyerek nemin tamamen yok olmasını sağlıyoruz . Nem kurutma işlemleri boyunca uzman ekibiz süreci yönetiyor ve nem oranı konrtol ediyor . Nem kurutma hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıda bulunan formu doldurabilir ya da telefon numaralarımız ile bizleri arayabilirsiniz .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.


Bilgi & Teklif Formu
Çözümlerimiz


Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın