Küf Sorunu Nasıl Çözülür ?
Küf Sorunu Nasıl Çözülür ?

Küf Oluşumunu Engellemek İçin Yapılması Gerekenler 

Küfün oluşumu için belirli koşulların bir arada oluşması gerekmektedir . Küf oluşum ve üreme devamlılığını sürdürebilmesi için nemli ve ılık ortamlara ihtiyaç duyar ve bu ortamın karanlık olması süreci daha hızlı hale getirebilir . Küfün oluşumunu engellemek için öncelikle ortamın havalandırılmasını sağlamalıyız . Sonrasında mümkün olduğunca güneş enerjisinden yararlanmalı ve güneşlenme süresini eğer mümkünse arttırmalıyız . Küfün oluşumu için nemi ortamdan uzaklaştırmalı ve nemin kaynağını yok etmeliyiz . 

 

Küf Sorununa Çözüm Yolları

Küfün evimiz içerisinde oluşumundan sonra duvarlarda ve mobilyalarda nufuz etme durumuna göre dezenfekte edebilir ve temizleyebiliriz . Küfün temizlenmesi pek çok zaman kolay olmasada çamaşır suyu ile temizlenebilir ve öldürülebilir bir canlı türüdür . Ancak duvarlara nufuz etmiş küfün duvar ve ortamda oluşmuş nem ile beslendiğini düşünürsek nemin kaynağını ve ortamdaki nemi temizlemeden küfü yok etmek ancak geçici çözümler sağlamak olacaktır . Küfün ihtiyaç duyduğu nem ve karanlık ortamlar mümkün oldukça havalandırılmalıdır . Duvara ve katmanlara nüfuz etmiş olan nemin kurutulması ve havadaki nem oranının normale indirilmesi ile küfe kesin çözüm sağlanmış olur . Evlerimizde istemeyerek de olsa küf oluşumu için gerekli zemini çoğu zaman kendimiz hazırlıyoruz . Banyoda duş sonrası banyonun havalandırılmaması veya banyo havalandırılmasının ev ortamı ile sağlanılmaya çalışılması . Mutfakta yemek pişirme esnasında havalandırmanın çalıştırılmaması veya mutfak kapısının kapalı tutulmaması gibi durumlar nemi ve sonucu olarak küf sorununu beraberinde getirebiliyor . Evde oluşmuş küften evde uygulalyabileceğiniz çamaşır suyu ile temizleme ve yüzeysel kurulama yöntemlerini deneyerek küfü gidermeye çalışabilirsiniz . Bu yöntemlerden kesin sonuç alamamanız halinde ise uzman bir ekip yardımı ile modern kurutma ve nem alma cihazları ile küften tamamen kurtulabilirsiniz . Küfün giderilmesi için alanında uzman kişilerden oluşan çalışanlarımız ile problemli alanda hasar ve durum tespiti sağlandıktan sonra yapılcak işlemler ve süreçleri ile ilgili bilgilendirme sonrası vakit kaybetmeden işlemlere başlanır . Küfün giderilmesi için sorunun temel nedeni olan nemin kaynağı ve ortamdaki nemi kendi haznesine hapseden nem alma cihazlarımız ile sizlere kesin ve garantili hizmet sağlamaktayız .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.


Bilgi & Teklif Formu
Çözümlerimiz


Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın