Küfü Önlemek İçin Ne Yapmalı?
Küfü Önlemek İçin Ne Yapmalı?

Küf, nemli ortamlarda daha kolay oluşur. Ev veya işyerinizde nem seviyesini düşük tutmak için nem alma cihazları kullanabilir, hava sirkülasyonunu artırabilir veya nem oranını dengelemek için havalandırmayı sağlayabilirsiniz.

Su sızıntıları, çatlamış borular veya sızdıran çatılar gibi nedenlerle nem ve rutubet oluşabilir. Bu tür sızıntıları mümkün olan en kısa sürede onarın. Ev veya işyerinde düzenli olarak havalandırma yapın. Pencereleri açarak taze hava akışını sağlayabilirsiniz. Özellikle banyo, mutfak gibi nemli odalarda havalandırmaya özen gösterin.

Odalardaki nem seviyesini düşürmek için nem alma cihazları veya nem giderici maddeler kullanabilirsiniz. Ayrıca, duş veya banyo sonrası oluşan buharı ve nemin birikmesini önlemek için havalandırma fanlarını kullanabilirsiniz. Küf oluşumunu önlemek için yüzeyleri düzenli olarak temizlemek önemlidir. Rutubetli alanları, özellikle banyo, mutfak ve bodrum gibi nemli bölgeleri düzenli olarak kontrol edin ve temizleyin.

Küf ve mantar oluşumu için uygun olabilecek kirli veya nemli alanları dikkatlice temizleyin ve kurulayın. Ev veya işyerinizde düzenli olarak küf veya rutubet oluşumunu kontrol etmek için periyodik denetimler yapın. Özellikle nemli alanlarda, koyu lekeler veya küf kokusu gibi belirtileri arayın. Duvarlarda, tavanlarda veya çatılarda doğru izolasyonun sağlanması nem ve rutubet oluşumunu engelleyebilir. Bu konuda bir uzmandan yardım almanız önemlidir.

Küf Oluşumunu Neler Tetikler?

Küf, nemli ve rutubetli ortamlarda daha kolay oluşur. Yüksek nem seviyeleri ve sürekli olarak nemli kalan yüzeyler, küf mantarlarının büyümesi için uygun ortam sağlar. İyi havalandırılmayan alanlar, nemin birikmesine ve küf oluşumuna yol açabilir.

Özellikle banyo, mutfak gibi nemli alanlarda havalandırmaya dikkat etmek önemlidir. Su sızıntıları, çatlamış borular, sızdıran çatılar veya sızdıran pencereler gibi nedenlerle nem birikmesine ve küf oluşumuna neden olabilir.

Soğuk hava ve düşük sıcaklık, yüzeylerdeki yoğuşmanın artmasına ve küf oluşumuna zemin hazırlar. Özellikle soğuk alanlarda düzenli olarak havalandırma sağlamak önemlidir. Küf, organik maddeleri besin kaynağı olarak kullanır.

Ahşap, kumaş, karton gibi organik malzemeler, küf mantarları için ideal bir ortam sağlar. Düzenli olarak temizlik yapılmayan yüzeyler, kir, toz ve nem birikmesine neden olabilir. Bu da küf mantarlarının büyümesine ve yayılmasına katkıda bulunabilir. Evinizde veya işyerinizde yetersiz izolasyon, dışarıdaki nemin iç mekâna sızmasına ve küf oluşumuna yol açabilir.

Küf Oluşumunun Sağlığa Etkileri Nasıldır?

Küf mantarları, havada bulunan sporlarını yayabilir ve solunum yollarına zarar verebilir. Küf spesifik alerjik reaksiyonlara yol açabilir ve astım, alerjik rinit (samankaçığı) gibi solunum yolu sorunlarına neden olabilir. Küfün solunması, öksürük, nefes darlığı, göğüs sıkışması gibi semptomlara yol açabilir. Bazı insanlar, küfe karşı alerjik reaksiyonlar geliştirir.

 Bu reaksiyonlar, burun tıkanıklığı, hapşırma, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı, deri döküntüleri gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Alerjik kişilerde, küf spesifik alerjisi olan bir maddeye karşı vücudun aşırı tepki vermesi söz konusu olabilir. Astım hastaları, küf spesifik alerjik reaksiyonlar nedeniyle astım semptomlarında artış yaşayabilir.

Küf spesifik alerjisi olan astım hastalarında, küfe maruz kalmak astım nöbetlerini tetikleyebilir veya semptomları şiddetlendirebilir. Küfün yol açtığı havadaki partiküller, gözleri, burunları ve cildi tahriş edebilir.

Bunun sonucunda göz kızarıklığı, burun akıntısı, kaşıntı ve ciltte tahriş gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bazı küf türleri, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde enfeksiyonlara yol açabilir. Örneğin, Aspergillus, Candida veya Mucor türü mantarlar ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu tür enfeksiyonlar, solunum sistemine, deriye veya diğer vücut bölgelerine yayılabilir. Firmamızdan siz de bu alanda profesyonel hizmetler alabilirsiniz. Sizlere son nesil tekniklerle küf oluşumu engelleme ve giderme hizmeti sunuyoruz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın