Siyah Küf Nasıl Temizlenir?
Siyah Küf Nasıl Temizlenir?

Küf insan sağlığı üzerinde ciddi etkilere sahip olan bir mantar türüdür. Siyah küf ise özellikle nemli sıcak ve havalandırması kötü ortamlarda oluşan bir türdür. Siyah küfe maruz kalmak astım, alerjik reaksiyonlar, solunum yolu, enfeksiyonları gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle siyah küfün ortadan kaldırılması oldukça önemlidir. Siyah küflerin temizlenmesi önemlidir. Siyah küflerin mutlaka garanti kapsamında temizlenmesi gerekir. Bu kapsamda ise tüketicilerin kurumsal kimlikli bir firmadan hizmet alması önerilir.

Siyah Küf Neden Oluşur?

Siyah küf temiz olmayan, havalandırması kötü, nemli, sıcak ve aydınlık olmayan ortamlarda oluşur. Duvarların arasında banyoda, mutfakta, çamaşırhanelerde, tuvaletlerde, ahır ve garajlarda, kiler ve bodrumlarda siyah küf oluşma riski daha yüksektir. Bu nedenle bu alanların düzenli olarak temizlenmesi ve havalandırılması gerekmektedir.

Küfler kendi arasında pek çok türlere ayrılır. Bunlar arasında ise siyah renk tonunda küfler daha yoğun olarak meydana gelebiliyor. Bu küf türü isminden de anlaşılacağı üzere doğrudan siyah renk tonludur. Bu nedenle siyah renkli küfler meydana geldiğinde alanın kötü bir görünüme sahip olmasına sebep olur. Bu durum ortamdaki bireylerin de negatif yönde etkilenmesine neden olacaktır.

Siyah Küf Temizliği Nasıl Olur?

Siyah küf temizliği için öncelikle koruyucu ekipmanlar giyilmelidir. Maske, eldiven, gözlük gibi ekipmanlar kullanılır. Ardından siyah küf olan yüzeylerin temizlenmesi gerekir. Bu işlem için özel kimyasallar kullanılabilir. Özel kimyasal olmadan da temizlik yapılabilir.  Siyah küflerin temizlenmesi bireysel olarak pratik bir şekilde yapılamaz. Bu sorunda daima sektörün en kariyerli firması tercih edilmelidir. Çünkü siyah renkli küfler doğrudan yüksek teknolojili cihazlar üzerinden giderilebilir.

Siyah Küf Önleme

Siyah küfün oluşmasını engellemek için nemli ortamların önlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle banyo ve mutfağın havalandırılması pencere açılması gerekmektedir. Duvarların arasına nemlendirici yerleştirilerek nemin azaltılması sağlanabilir. Düzenli olarak temizlik yapmak siyah küf oluşumunu engelleyecektir.

Siyah renkli küflerin basit yöntemler üzerinden giderilmesi zahmetlidir. Bu yöntemler aynı zamanda yüksek maliyet sunar. Bu da doğal olarak tüketicilerin daha çok masraf yapmasına neden olacaktır. Özetle siyah renkli küflerin sadece yüksek teknolojili cihazla yok edilmesi tüketicilerin ekonomik anlamda da avantajlı kalmasını sağlar.

Siyah Küf Sağlık Etkileri

Siyah küf solunum yolu enfeksiyonlarına, astıma, alerjik reaksiyonlara ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle siyah küfün ortadan kaldırılması oldukça önemlidir. Siyah küfe maruz kalan kişilerde halsizlik, baş ağrısı, öksürük, göğüste sıkışma hissi, burun akıntısı gibi belirtiler görülebilir. Bu durumda bir doktora başvurmak gerekmektedir. Bu nedenle siyah küflerin yer aldığı alanlarda insan sağlığı daha kolay bir şekilde riske girebiliyor. Bu durumun oluşmamasına dikkat edilmelidir. Bu kapsamda ise daima en gözde firma tercih edilmelidir.

Siyah Küf Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Siyah küf temizliği yaparken özellikle koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır. Temizlik malzemeleri göz, deri ve solunum yolu tahrişine neden olabilir. Temizlik sonrası temizlik malzemeleri özel bir çöp kutusuna atılmalıdır. Siyah küfün bulunduğu alanın kısa sürede temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yayılabilir ve zorlu bir temizlik süreci gerektirebilir.

Siyah küf sağlığımız üzerinde ciddi etkilere sahip olan bir şeydir. Bu nedenle siyah küfün oluşması önlenmeli ve ortaya çıkması durumunda hızlı bir şekilde temizlenmelidir. Düzenli temizlik ve nemin azaltılması siyah küf oluşumunu engelleyecektir. Siyah renkli küflerden kurtulmak için firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın