Banyodaki Küf Nasıl Temizlenir ? - Banyoda Küf Oluşumu
Banyodaki Küf Nasıl Temizlenir ? - Banyoda Küf Oluşumu

Banyoda Küf Oluşumu 

Banyolarımızda özellikle tavan kısımlarında meydana gelen nem ve küf oluşumu bir çoğumuzun başına gelmiştir . Sıcaklık ve basınç oranının arttığı nemli ortamlarda eğer düzenli olarak havalandırılmazsa kaçınılmaz son diyebileceğimiz olumsuz bir durumdur . Banyomuzun içindeki nemli havanın havalandırma ya da pencere yolu ile tahliye edilmesi gerekmektedir . Hava sirkilasyonunun sağlanmaya başladığı yerde sıcak ve nemli hava dışarı doğru yönelim göstererek havalandırma yoluyla çıkar . Ancak düzenli olarak havalandıramadığımız veya yeterli bir havalandırma düzeneği olmayan banyolarda küfle karşılaşmak daha olası bir durum haline geliyor . Küf duvardaki yada ortamdaki bakterilerin nemli alanda hızlı ve kolayca yayılması ile oluşur . Küf yalnızca duvarlarımıza ve eşyalarımıza değil sağlığımıza da ciddi zararlar verebilir . Tavan kısmında oluşan küfün beton katmanlarına nufus eden nem ile beslendiğini düşünürsek küften yüzeysel olarak kurtulmak ancak geçici çözümler sağlayacaktır . Fayans olan kısımlarda fayans aralarında kendini gösteren küf çeşitleri tutunabileceği ve nemli yüzeylerde hayatta kalabildiği için fayans aralarını ve duvar kısımlarını sık sık temizlemeliyiz . 

Banyodaki Küf Nasıl Temizlenir ? 

Banyomuzda oluşan ve sağlığımıza zarar veren küfleri kimyasal temizleyiciler ile temizleyebiliriz . Eğer havalandırma veya beton katmanlarını kurutmak için bir çözüm yada profesyonel destek almadıysanız tekrar aynı sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz . Kimyasal küf temizleyiciler küfün canlı mikroorganizma yapısını yok ederek çözüm sağlamaktadır . Evinizde kimyasal ürün kullanmak istemiyorsanız biraz beyaz sirke ve karbonat ile de çözüm sağlayabilirsiniz . Sirkeyi küflü olan yüzeye dökün yada bez yardımı ile detaylı şekilde silin . Sonrasında tekrar sirkeli su ile üzerinden geçin ve ardından karbonat ile ovalayın . Bir diş fırçası yardımı ile fırçalamak da mantıklı olacaktır . Sonrasında işlem sağladığımız bölge üzerindeki kalıntıların giderilmesi için duru temiz su ile durulayın . Ve üzerinden kuru bir bez ile geçin . İşlem sağladığınız bölgenin üzerinin tamamen kuru olduğundan emin olun . Tam olarak kurumayan ya da tekrar nemlenen yüzeyler için bir uzmandan destek almakta fayda var . Nem kurutma uzmanları tarafından gerçekleştirilen işlemlerde duvar yüzeyi ve katmanları dahil olmak üzere kurutulması ve ortamda bulunan nemin nem alma cihazları ile yok etmesi banyo probleminde sizleri kesin sonuca ulaştıracaktır . Kurutma ve nem alma işlemleri esnasında uzman ekipler tarafından sürekli ölçümlemeler yapılır ve bu ölçümlere göre kurumayan ya da nem oranı hala yüksek olan bölgelere işlem yapılmaya devam edilir . Profesyonel nem alma cihazları ve uzman ekip arkadaşlarımız ile küften tamamen kurtulmanıza yardımcı oluyoruz . Nemeks olarak sağladığımız hizmetler sonuç odaklı olup verilen hizmetler garantimiz altındadır .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın