Rutubet Kokusunu Ne Giderir ?
Rutubet Kokusunu Ne Giderir ?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir ? 

Rutubet evlerde veya işyerleriimizde karşılaşabileceğimiz olumsuz nemin oluşturduğu küf ve bakterilerden oluşan ve koku yapabilen mikroorganizmalardır . Rutubet sağlığımıza ve eşyalarımıza zarar verir . Rutubetin astım hastalığına yol açtığı bilinmektedir .Rutubet kokusundan kurtulmanın bir kaç yolu vardır . 

Rutubet kokusu her yerde oluşabilecek bir kokudur . Rutubetin ve kötü kokuların oluşmaması için önlemler alınabilir . Nem biirikmesi sonucunda oluşan bakteriler eşyalarımız kıyafetlerimiz ve evimizde kötü kokulara yol açar . Genellikle kış aylarında karşılaştığımız rutubet yağışların zayıf yalıtımlı veya yalıtımsız olan bina duvarlarına nüfuz ederek sızma ve terlemesine yol açar . Terleme bina içi sıcaklığı ile bina dışı soğukluğu arasında oluşur . Oluşan terleme iç ortam ısısı ile bakterilerin üremesi için gerekli ortama zemin sağlar . Bu bakterilerin sağlığımız için oluşturduğu zararlardan birisi de astımdır . Bu kokuların oluşmaması için yaz aylarında yalıtım güçlendirmesi gibi önlemler alınmalıdır . Pencere ve camlarımızda bulunan havalandırma menfezleri doğalgaz güvenliğinin yanı sıra evde baınç ile ya da terleme ile oluşmuş yoğuşmalı havayı dışarı atar .

Rutubet Kokusu Nasıl Geçer 

Rutubet kokusunu geçirmenin farklı yöntemleri vardır . Sizler aralarından size en uygun olan yöntemi tercih ederek kokuların giderilmesi ile savaşabilirsiniz . 

Evinizi Sık Sık Havalandırın 

Genellikle yaz aylarında yaptığımız camların sık sık açık kalmasını kış aylarında da sık sık yaparak evdeki nemli havanın dışarı çıkabilmesini sağlamak gerekir . Evde yalnızca yemek , rutubet , ve banyo alanları nem oluşturmaz . Verdiğimiz nefeste yüksek oranda nem bulunmaktadır . Bu yüzden evimizi sık sık havalandırmakta fayda var .

Bitkileri Ev İçinde Bulundurmayın 

Çiçeklerin gündüz sağladığı tersine fotosentez ve topraklarının sürekli sulanması sonucu nem üretirler bu yüzden nem problemi yaşadığınız veya nem potansiyeli olan odalarda çiçek bulundurmayın .Mümkün olduğunca balkon veranda gibi alanlarda bakımını sağlayın .

Kalorifer Peteklerinin Önünün Açık Kalması

Peteklerin önü tıpkı üst ve al tarafları gibi açık kalmalı . Sıcaklığı levha kısmındann yayan peteklerin iç haca sirkilasyonunu kesecek eşyalar ile kapatılması doğru değildir . 

Kıyafetlerde Kokuyu Önleme 

Maalesef rutubet evimizi sarınca eşyalarımızdan kıyafetlerimize kadar her yere sinebiliyor .  Kolay ve basit bir yöntem ile kokulardan kurtulabilirsiniz . Elbiselerinizi yarım saat kadar bir süre ile suda bekletin . Sonrasında elbiseler ile dolu suya karbonat atın ve giysilerinizi durulamadan asın .

Tüm bunların geçici çare olduğunu ve rutubetin çok yüksek olduğu durumlarda uzmanlardan yardım almanızı öneriryoruz . Nemeks uzman ekipleri tarafından evinizdeki ve işyerinizdeki nem modern nem kurutma cihazları ile nem alma işlemi sağlanarak size nemden arındırılmış olarak garantili şekilde teslim edilir .Nem alma cihazlarımızın iç kısmında bulunan hazneye havadaki nemi ve kötü kokuları hapsederek sizleri nemden kurtarır . Nem alma işlemleri esnasında nem ölçme cihazlarımız ile nemin kaynağı ve tüm duvarların nem oranı ölçümlenerek nem alma işlemleri tamamlanır . Duvarlarda oluşan nemin betonun tüm katmanlarda olduğunu bilerek çalışan uzman operator arkadaşlarımız gerekli görürler ise modern beton kurutucularıda işlemlerine dahil ederler . İstanbul başta olmak üzere tüm çevre illere hizmet veren Nemeks sizlere bir telefon kadar yakın . Bilgi alma ve randevu oluşturma hattımızı arayarak yaşadığınız olumsuz durumun tahmini işlem şemasını inceleyebilirsiniz .

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın