Şantiye Nemi Alma Kurutma
Şantiye Nemi Alma Kurutma

Şantiye Nemi Alma Kurutma

Bir şantiye nem alma kurutucusu, çalışanların solunum sistemini ağırlaştırmasını önlemek için havadaki nemi alan bir makinedir. Bu makine türü, birçok şantiyede bulunanlar gibi nemli iklimlerde özellikle yararlıdır. İnşaat alanları çok nemli ve sıcak olabilir, bu da alerji ve sinüs enfeksiyonu gibi sorunlara yol açabilir. Nem giderici kurutucu kullanarak, çalışanlar daha rahat nefes alabilir ve hastalanmaktan kaçınabilir.

Şantiyeler söz konusu olduğunda, en önemli endişelerden biri ortamın mümkün olduğunca kuru tutulmasıdır. Bu, yalnızca inşaat sürecinin kesintiye uğramasını önlemek için değil, aynı zamanda nemle ilişkili sağlık ve güvenlik tehlikeleri riskini azaltmak için de önemlidir. Bunu başarmanın en yaygın yollarından biri, bir şantiye nem alma kurutucusu kullanmaktır.

Şantiye Nemli Alma Kurutma Cihazı Ne İşe Yarar?

Adından da anlaşılacağı gibi, şantiye nem alma kurutucusu, bir şantiyedeki havanın nemini almak için tasarlanmıştır. Bu, havayı dolaştırmak için bir fan kullanılarak ve ardından nemi su buharına dönüştürmek için bir ısı eşanjörü kullanılarak yapılır. Bu su buharı daha sonra tahliye edilip boşaltılabileceği atmosfere atılır. Pratik anlamda bu, şantiye nem alma kurutucusunun bir şantiyedeki nemi yönetmek için değerli bir araç olduğu anlamına gelir. Havadaki nemi ortadan kaldırarak, inşaat sürecinin kesintiye uğrama riskinin yanı sıra nemle ilişkili sağlık ve güvenlik tehlikeleri riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Kullanım Süreci

Şantiye nem alma kurutucusu, bir inşaat sahasındaki nemi yönetmek için değerli bir araçtır. Havadaki nemi ortadan kaldırarak, inşaat sürecinin kesintiye uğrama riskinin yanı sıra nemle ilişkili sağlık ve güvenlik tehlikeleri riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Şantiye nem alma kurutucusu, çalışma ortamında havadaki nemi gidermek için kullanılan bir cihazdır. Bu makinenin temel amacı, çalışanları nemli ortamlardan kaynaklanan bulaşıcı hastalıklar, solunum problemleri ve cilt tahrişleri gibi sağlık tehlikelerinden korumaktır. Bu tür makine aynı zamanda şantiyelerde gürültü seviyelerini düşürmeye, üretkenliği artırmaya ve güvenliği artırmaya yardımcı olur.

Cihazın Avantajları Nelerdir, Neden Kullanılır?

Nem alma cihazı, bir alandaki nem seviyelerini düşürmeye yardımcı olan bir cihazdır. Nem seviyelerinin düşürülmesi, bir mekandaki hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olurken, mekanda bulunan ekipman ve malzemelerin korunmasına da yardımcı olabilir.

Şantiye nem alma kurutucusu, evlerde kullanılan nem gidericilere benzer şekilde çalışır. Şantiye nem alma kurutucusu, tekerlekli bir platform üzerine monte edilmiş küçük bir makinedir.Makine, şantiyede bulunan havadan nemi çekmek için kullanılır.

İnşaat sahasında nem alma cihazının kullanılması birkaç nedenden dolayı önemlidir. Her şeyden önce, şantiyede nem alma cihazının kullanılması havadaki nem miktarının azaltılmasına yardımcı olabilir. Hava neme doymuşsa, şantiyede çalışmak zor olabilir ve ayrıca nem hasarının gelişmesine de yol açabilir. Şantiyede nem alma cihazının kullanılması, alandaki hava kalitesinin iyileştirilmesine de yardımcı olabilir. İnşaat sahası genellikle gürültülü bir ortamdır ve nem gidericinin kullanılması, alanda mevcut olan gürültü miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. Firmamızdan şantiye nemi alma kurutma hizmeti alabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın