Sap Nem Alma Kurutma
Sap Nem Alma Kurutma

Sap Nem Alma Kurutma

Saplı nem alma kurutma, nesnelerden veya malzemelerden nemi çıkarmak için kullanılan bir işlemdir. Bu, manuel olarak veya endüstriyel bir kurutucu kullanılarak yapılabilir. Bu işlemin amacı, bir nesnedeki nem seviyesini düşürecek ve depolanmasını, taşınmasını ve satılmasını kolaylaştıracak su buharı miktarını azaltmaktır.

Nem alma, basit bir ifadeyle, belirli bir ortamdan nemin uzaklaştırılması işlemidir. Çoğu durumda, bu, havayı nesnenin üzerine ve hava dolaşımı sistemine zorlamak için fanlar veya üfleyiciler gibi mekanik bir işlem kullanılarak yapılacaktır. Hava ne kadar kuru olursa, o kadar fazla nem çıkaracaktır.

Saplı Nem Alma Kurutma Nedir?

Bir fırın veya set üstü ocak kullanarak bir şeyi kurutmanın birkaç yolu vardır. En yaygın olanı, nesneyi, ısının nemin buharlaşmasına neden olacağı önceden ısıtılmış bir fırına yerleştirmektir. Başka bir seçenek de nesneyi bir kurutucuya yerleştirmektir, burada sıcak hava nemin tutulmasına ve yanmasına neden olacaktır. Son seçenek, nesneyi soğuk havanın nemin donmasına neden olacağı bir buz kutusuna yerleştirmektir.

Nem alma, nemi azaltarak havadan suyu uzaklaştırma işlemidir. Kurutma, maddelerdeki nemi buharlaşma veya süblimasyon yoluyla uzaklaştırır. Nem alma ile kurutma, ısı ve basınç kullanarak nesnelerden, yüzeylerden ve atmosferden nem ve istenmeyen kokuların giderilmesine yardımcı olur. Teknoloji, kurutulmakta olan yüzey üzerindeki hava akışını artırmak için fanlar kullanır, bu da yüzeyindeki sıvıları kurutur ve ayrıca uçucu molekülleri buharlaşacakları (örneğin alkoller, ketonlar) hava akımına çeker.

Sap Nem Kurutma Cihazı Ne İşe Yarıyor?

Kurutma, belirli bir ortamdan su buharının veya nemin uzaklaştırılması için endüstride en yaygın olarak kullanılan tekniklerden biridir. Bir ortamdan su buharının uzaklaştırılması, istenen bir şartlandırma veya hava saflığı seviyesinin elde edilmesine yardımcı olur. Bu, havadaki nem seviyelerinin insanlar için rahat ve güvenli bir seviyeye düşürülmesiyle sağlanır. Kuru hava tipik olarak daha düşük seviyelerde hava kaynaklı bakteri ve diğer kirletici maddelere sahiptir. Ayrıca boru korozyonuna, akustiğin azalmasına ve enerji maliyetlerinin artmasına neden olabilecek yoğuşmaya neden olma olasılığı daha düşüktür.

Nem alma kurutma, bir malzemeden suyu buharlaştırmak için kontrollü miktarda ısı kullanan bir işlem türüdür. Bu, soğutulmuş veya çalıştırılabilir bir kriyojenik sistemde yapılır. İşlem tipik olarak su alımına ve higroskopik büyümeye duyarlı malzemelerin imalatında ve işlenmesinde kullanılır. Bu, metaller, sentetikler, kağıtlar ve plastikler gibi korozyona duyarlı ürünleri içerir.

Sap Nem Alma Kurutma Avantajları Nedir?

Sap nem alma kurutma, suyun hava geçirmez bir kaptan özsuyun etkisiyle uzaklaştırıldığı bir işlemdir. Bu teknolojinin odalar ve kumaşlar gibi hava içeren alanlardan nemi gidermeye yönelik diğer yöntemlere göre avantajı, aynı zamanda nemi çekerken üniteyi çalıştırmak için güneş veya rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanmasıdır. Düşük çevresel etkisi nedeniyle, geleneksel mekanik havalandırma veya kimyasal cihazların sağlık sorunları nedeniyle uygun olmadığı yerlerde sap nem alma kurutma kullanılabilir. Firmamızdan sap nem alma kurutma hizmeti alabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın