Nem Alma Firması
Nem Alma Firması

Nem Alma Firması

Hem yüzey hem de zeminin zamanla rutubet ve nem tarafından tahrip edilmesini engellemek için inşaatın çok iyi bir şekilde kurutulması gerekir. Eski yöntemlerde inşaat kurutma işlemi zamana bırakılırdı. Ancak günümüzde bu işlem için son teknoloji ürünü nem kurutma cihazları kullanılır. Nem kurutma cihazları inşaatta bekleme süresini kısaltır aynı zamanda çok iyi kurutma sağlar. Bu sayede  inşaatın sağlamlığına da katkıda bulunur.

Yapılan araştırmalar inşaat kurutma işleminin yapılmadığı takdirde binaların hem sağlamlıklarının daha düşük olduğunu hem de nem ve küf sorunun çok daha sık görüldüğünü ortaya koyuyor. Duvar kurutma yapmadan uygulanan boyaların kısa süre içerisinde söküldüğü gözlenmiştir. Ayrıca şap kurutma yapmadan uygulanan parkeler kalkar ve sıva kurutma yapmadan uygulanan fayanslar zamanla düşer. 

İnşaat Kurutma Avantajları 

İnşaat kurutma cihazı ile yapılan işlemin maliyeti daha düşüktür hem de kurutma başarısı çok daha yüksektir. Zaman açısından çok daha kısa sürede kurutma başarısını sağlayan nem alma cihazı sayesinde inşaatların tamamlanma süre büyük oranda kısalır. Doğal koşullar altında inşaat kurutma işlemi hem çok uzun sürer hem de yüzeysel bir kuruma başarısı elde edilir.

İnşaat kurutma cihazları kullanılarak yapılan kurutma işlemlerinde ise hem kurutma işlemi çok derinlemesine yapılır. Ayrıca bu işlem sayesinde inşaatın em de kuruma süresi de  büyük oranda kısalır. Bu işlem  sayesinde binanın tüm nemi çekildiği için ilerleyen dönemlerde binanın sağlamlığı artar ve de binanın ısı maliyetleri düşürülerek küf ve rutubet oluşumu da engellenir. 

İnşaat Kurutma İşlemi 

İnşaatlarda kurutma işlemi yapılmadığı zaman binalarda nem hapsedildiği için zamanla küf ve rutubet ortaya çıkmaya başlar. Ortaya çıkan nem yüzey üzerine yapılan yeni  uygulamayı (seramik, fayans, boya, parke vb) zamanla açığa çıkmaya başlayan nem ve rutubet yüzünden yıpratır.

Mevsim koşullarından faydalanılarak yapılan kurutma işlemleri ile de ne yazık ki nemin tamamının emilmesi mümkün değildir. Bu nedenle sağlıklı bir kurutmadan söz edilebilmesi için mutlaka inşaatlarda nem kurutma cihazı kullanılmalıdır. Kurutma işleminin tam olarak sağlanamadığı binalarda yüksek nem bir süre sonra küf oluşumunu tetikler. Bu da sağlıksız yaşam alanları oluşmasına neden olur.

İnşaat Kurutma Cihazı

Güçlü motoru sayesinde nemi içine hapseden inşaat kurutma cihazları belirli bir kapasiteye sahiptir. Bu cihazların nem hapsetme oranları kapasitesine bağlı olarak değişir. Sanayi endüstri ve inşaat sektörü gibi sektörlerde kullanılan nem alma cihazları ile duvarlarda ve zeminde bulunan nem yok edilir.

Nemin kısa sürede ortadan kaldırılması aynı zamanda ısı yalıtımı da sağlanır. Yeni yapılan inşaatlarda bulunan nemin kısa sürede yok edilmesi maliyet açısından pek çok avantaj sağlar. Günümüzde inşaat kurutma hizmeti veren birçok firma vardır. Sizler de bu hizmeti almak istiyorsanız firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. 

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın