Küflü Yapı Kurutma
Küflü Yapı Kurutma

Küflü Yapı Kurutma

Küflü bina kurutucusu, ısı ve basınçlı hava kullanarak havadaki nemi gidermeye yardımcı olan bir cihazdır. Küf, HVAC sistemlerinin duvarları, kanallar ve mekanik veya elektrik sisteminin diğer parçaları dahil olmak üzere bir binanın birçok yerinde büyüyebilir. Bu alanlarda su buharı (genellikle "nem" olarak adlandırılır) birikmesi, buna maruz kalan kişilerde, özellikle astım gibi solunum rahatsızlıkları olan kişilerde sağlık sorunlarına neden olabilir.

Giysileri kurutmak, bakteriyel çürümenin doğal sürecini hızlandırır. Bu bozulmanın yan ürünleri olan nitrojen dioksit ve karbondioksit, binada bu gazların sağlıksız seviyelerini oluşturabilir. Bu gazlar çok fazla biriktiğinde, kendilerine duyarlı kişilerde alerji ve astım gibi sağlık sorunlarına neden olabilirler.

Küflü Yapı Kurutma Nedir?

Bir kurutucu, giysi kurutmanın doğal sürecini hızlandırmak için ısı kullanır. Bu, binada sağlıksız seviyelerde karbondioksit ve nitrojen dioksit oluşturabilir. Azot dioksit, duyarlı kişilerde solunum problemlerine neden olabilen bir gazdır. Karbondioksit baş ağrısına, mide bulantısına ve yorgunluğa neden olabilir. Aşırı durumlarda, solunum durmasına neden olabilir. Klima sistemleri, binanın havasını soğutmak için kurutucudan gelen soğutulmuş havayı kullanır. Bu, binadaki karbondioksit ve azot dioksit seviyelerini azaltır. Ayrıca binanın sıcaklığını konforlu tutmaya da yardımcı olabilir.

Küflü bir bina kurutucusu, binada sağlıksız seviyelerde karbondioksit ve nitrojen dioksit açığa çıkarabilecek tehlikeli bir cihazdır. Solunum problemleri olan veya bu gazlara karşı hassasiyeti olan herkes küflü bina kurutucusu kullanmaktan kaçınmalıdır.

Küflü Yapı Kurutma Cihazı Nedir?

Kurutma cihazları, bina ve inşaat sektöründe iç ortam havasındaki nemi uzaklaştırmak için kullanılır. Küflü bir kurutma cihazı, ıslak veya yağlı yüzeylerden veya nesnelerden suyu buharlaştırmak için ılık, kuru hava kullanan bir makinedir. Bu işlem, bir alandaki nem seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur ve bu da pencere ve tavanlarda yoğuşma, küf oluşumu ve hatta aşırı nem birikiminin neden olduğu şişme nedeniyle yapısal hasar gibi sorunlara yol açabilir.

Son zamanlarda, küf oluşumundan muzdarip binaların sayısında bir artış olmuştur, bunun nedeni çoğu binanın geleneksel inşaat yöntemleri kadar neme dayanıklı olmayan alternatif malzemeler ve işlemlerle yapılmasıdır. Küf, nem açısından zengin ortamlarda hızla büyüyebilir ve yapısal bileşenler, iç mekân hava kalitesi ve bina sakinlerinin sağlığı dahil olmak üzere yapı malzemelerine ve sistemlerine büyük zarar verebilir.

Küflü Yapı  Kurutma Önemi Nedir, Ne İşe Yarıyor?

Küf varlığı nedeniyle bir binanın yaşayabileceği hasarı önlemek veya azaltmak için, yıllar içinde küflü bina kurutma cihazlarının kullanımı da dahil olmak üzere çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu cihazlar, küf ve sporları bina dışına çıkmaya zorlayarak çalışır ve daha sonra atmosfer yoluyla ortadan kaldırılır. Cihazlar, yüksek düzeyde küf oluşumu yaşayan binalar veya insanların girmesinin güvenli olmadığı kabul edilen binalar dahil olmak üzere birçok yerde kullanılabilir. Firmamızdan küflü yapı kurutma hizmeti alabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın