Sıva Kurutma
Sıva Kurutma

Sıva Kurutma

Sıva, hem yeni inşaatın hem de tadilatın son aşamasıdır ve kaba inşaatın son aşaması olarak kabul edilir. Alçı kuruduktan sonra ince inşaat başlar, detaylar tamamlanır ve hak sahiplerine teslim edilir. Burada önemli olan alçının tamamen kurumasını beklemektir. Alçı kurumadan yapılan tüm işlemlerde altta kalan nem bir süre sonra yüzeye çıkarak üst uygulamanın başarısız olmasına neden olabilir.  Sıva nemi kurutma hizmetleri bu süreçte oldukça önemli rol oynuyor.

Bu tür olumsuz etkiler yaşamamak için alçı kurutma işleminin iyi yapılması gerekir. Genel olarak konuşursak, bu kurutma işlemi bir inşaat kurutma cihazı kullanılmadan doğal işleme bırakılırsa, tam kurutmadan bahsetmeden önce minimum 2 ay maksimum 6 ay beklemek gerekir. Sıva kurutma işlemleri son günlerde oldukça fazla gündeme geliyor.

Sıva Kurutma İşlemleri

Sıva nem alma kurutma işlemleri piyasada oldukça fazla ilgi görüyor. Özellikle zaman taahhüdü olan projelerde alçının zamanında kurumasına izin vermek uzun süreli zaman kayıplarına neden olabileceğinden bu amaçla üretilmiş ekipmanların kullanılması mutlak bir zorunluluktur. Alçı kuruması olmadan üste uygulanan boya, duvar kâğıdı ve fayans kaplama gibi uygulamalar ne yazık ki zamanla altta kalan nem zamanla yüzeye çıkacağı için bozulacak ve bu da yapı sahiplerine zarar verecektir.

Ancak inşaat kurutma ekipmanları kullanılarak yapılan alçı kurutma işlemi çok daha kısa sürede tamamlanır ve alçı tamamen kuru olduğundan daha sonra herhangi bir sorunla karşılaşma riski yoktur. Sıva nem kurutma hizmetlerine ilgi her geçen gün fazla  oluyor

Sıva Kurutma Nedir?

Nemli sıva kurutma hizmetleri uzmanlık gerektiren profesyonel hizmetleridir. İnşaat kurutma ekipmanları, sıva kurutma, duvar kurutma, taşma sonrası temizleme ve kurutma işlemleri gibi birçok farklı amaç için kullanılabilir. Günümüzün en rekabetçi ev üretimi alanında, inşaat kurutucuları hem inşaatın tamamlanmasına kadar geçen süreyi kısaltır hem de tam kuruma sağlayarak olay sonrası ortamda rutubet ve rutubet riskini ortadan kaldırır.

Sıva nem alma hizmetleriyle kişiler bu alanda aktif hizmetlerden faydalanmaktadır. Araştırmalar kurutma ekipmanları ile kurutmanın bir binanın izolasyonunu oluşturmada daha etkili olabileceğini gösterirken, tamamen kuru yüzeylerde yapılan uygulamaların da çok dayanıklı olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle inşaat maliyetlerini azaltmak için kurutma doğal koşullara bırakılmamalı ve özel cihazlar kullanılarak yapılmalıdır.

Sıva Kurutma Nerelerde Kullanılıyor?

Sıva nemi alma, inşaat sektöründe de ince bir zanaat olarak kabul edilen bir uygulamadır. Duvarlara uygulanan ve yüzey pürüzlerini gideren, duvarları su ve nemden koruyan alçı, yüzeylerdeki yapım hatalarını kapatmak için de kullanılır.

Sıva nem alıcı ekipmanlarıyla süreç daha hızlı işliyor. Alçı, kum, çimento ve sudan oluşan bir yapı malzemesidir. Esas olarak su ve çimentodan oluşan sıvanın kuruma aşaması oldukça uzundur.

Sıva Kurutma İşlemleri Süreci

 Sıva nemi alma kurutma işlemleri kuruyana kadar duvar yüzeyine başka bir işlem uygulanamaz. Alçının kuruma aşamasını kısaltmak ve duvara uygulanan diğer işlemleri planlamaya devam etmek için, kurutma için bir alçı kurutucu kullanmak gerekir. Kurutma işlemi uygulanan yapıların tamamlanma süresi de kısalır. Daha kısa sürede tamamlanan projeler hem müşteri memnuniyetini artırabilir hem de şirkete finansal fayda sağlayabilir. Küflü sıva kurutma işlemleri ekipmanlarla hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Nem ve sıva kurutma üniteleri, duvarlardaki nemi tutarak inşaatın her aşamasında kaliteli ve temiz işçilik sağlar. Ne yazık ki ıslak zeminlere uygulama yapının kalitesini, dayanıklılığını ve değerini düşürmektedir. İnşaat kurutma uygulamaları ile daha güçlü, daha yüksek mukavemetli, daha sağlıklı ve daha dayanıklı yapılar oluşturmak için nem yok edilir.  Islak sıva kurutma hizmetleriyle kişiler birçok alanda ayrıcalıklardan faydalanabiliyor. Firmamızdan uygun koşullarda bu hizmeti alabilirsiniz.

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Evde yaşanan problemlerde 4.000 TLden başlayan fiyatlarla.. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.
REFERANSLARIMIZ
Beymen
Ağaoğlu
Abdiibrahim
AMAC AEROSPACE
YDA İNŞAAT
FİMAR HOLDİNG
FİNEFOOD
Bilgi & Teklif Formu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın