Beton Kurutma
Beton Kurutma

Beton Kurutma

Şüphesiz inşaat sürecinde en çok zaman alan durum yaş beton kurutucusudur. Özellikle mevsim koşullarına bağlı olarak bu süreç bazı durumlarda çok zorlaşmakta ve zaman kaybına yol açmaktadır. Bu bağlamda teknolojinin getirdiği fırsatlardan yararlanmak hem işleme sürecini hızlandıracak hem de oluşabilecek risklerin önüne geçecektir. Islak betonu kurutmak için harç kurutucu kullanmak nemi kontrol etmeye yardımcı olur ve beton dökümü sırasında nemin dengelenmesi gerekir.

Beton kurutucu kullanıldığında zeminde herhangi bir hasar veya benzeri olumsuz sonuçlar olmayacaktır ancak betonun genel yapısı ve bileşenleri korunacaktır. Bu nedenle hızlı kuruma işlemi tamamlandığı için zemindeki diğer uygulamalar verimli ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Ekonomik Ve Kaliteli Cihaz

Beton kurutma için kullanılan cihaz, beton kurutma cihazını olmalıdır. Bu cihaz ile beton kısa sürede kurutulabilir. Beton kurutma cihazı, yüksek üfleme gücü ve sonsuz enerjisi sayesinde en geniş yüzeylerde bile çok kısa sürede kuruyabilmektedir. Daha önce kuru betona bazı yöntemler uygulandıktan sonra beton rutubetleniyor, deformasyon meydana geliyordu.

Ancak teknolojinin bugün bize hediyesi olan beton kurutma cihazları sayesinde zamanınız ve paranız artık cebinizde ve yaptığınız işler uzun yıllar sorunsuz bir yaşam alanı olarak kullanılabiliyor.  Kurutucunun başarısının sırrı aslında kimsenin bilmediğidir. Kurutucu ile diğer yöntemler arasındaki tek fark, ıslak betonu olabildiğince hızlı ve sürekli kurutmak için ısı enerjisinin tüm betona eşit olarak dağılmasıdır.

Satın Alma ve Kiralama Seçenekleri

Satın alınacak ya da kiralanacak beton kurutma cihazı doğru yere konumlandırılmalı ve tüm alanı görebilecek bir yerde olmalıdır. Beton kurutucu 100 metre mesafeye kadar etkili ısı sağlayabildiği için çok geniş alanların belirli hücrelere bölünmesi ve bu hücrelerin eşit süre ve eşit sıcaklıkta kurutulması tavsiye edilir. Parsellerden biri diğerinden daha fazla veya daha az kuru olmamalıdır. Bir paketin kurutulması, o pakette oluşan nemin yoğun şekilde kurutulmuş bir pakete geçmesine neden olabilir ve ardından nem, düzgün şekilde kurutulmuş bir pakete geçerek ıslanmaya neden olabilir.

Beton kurutmanın avantajları arasında sayılabilecek bir diğer avantaj ise binayı görünüş olarak çok daha güzel hale getirmesidir. Yetersiz kuru beton, önce binanın bir kısmında rutubete neden olur ve daha sonra tamamen etkilenir. Tüm bina nemin etkisi altındayken, bu etki büyüklük olarak değişir ve nem olarak görünür.

Beton Kurutmanın Faydaları

Bu nem binada deformasyona, macun ve boya dökülmesine ve kokulara neden olur ve nemden binanın görünümü ciddi şekilde etkilenir. Nemi önlemek için betonun sağlıklı bir şekilde kurutulması ve betonun kurumasını sağladıktan sonra badana gibi uygulamalar yapılması gerekir. Betonda nemle kurutmanın avantajı, bugün hepimizin kullandığı ve içinde yaşadığımız binaların, küçük bakım maliyetlerine maruz kalmadan ilk ortaya çıktıkları zamanki gibi aynı kalmasına yardımcı olurken, sağlıklı ve uzun yıllar kalmasını sağlar.  Betonu kurulama faydaları gerçekten gözle görülür. Özellikle betonun bir beton kurutucu ile kurutulması, bu avantajların çoğunu teşvik edebilir ve binanın ömrünün uzamasına yardımcı olabilir. Beton kurutma için firmamızdan hizmet alabilirsiniz

Eğer duvarlarınızın içindeki nem oranı yüksekse duvarın içindeki nem; sıcaklıkla ortamın nemine karışmakta ve derecesini artırmaktadır. Buda küf oluşumuna sebebiyet verecektir. Küf mantarları nem problemi olan yerlerde ortaya çıkar ve hızla çoğalır. Küf sorununu düzeltmediğiniz taktirde zamanla küf kokusuda oluşacaktır ve solacağınız hava kalitesini bozacaktır. Duvarlarınızda ve ortamda küf oluşuma sebebiyet vericek problemi ortadan kaldırmaktayız. Yaşadığınız ortamda; Küf mantarlarının üreyebileceği ortam mevcutsa, sildiğinizde tekrar oluşmasının sebebi havada var oluşundan kaynaklıdır.

Ortam problemini düzeltene kadarda bu durumdan kurtulamamaktasınız. Boya, yalıtım, montalama gibi uygulamaların Küf mantarlarının üzerinde hiçbir olumlu etkisi yoktur. Çünkü; Küf bir mantar türüdür. Canlı bir mikroorganizmanın varlığını yok etmedikten sonra ve üreyebileceği ortamı düzeltmediğiniz taktirde asla çözüme kavuşturamazsınız. Uygulamamız ile; 2 farklı işlemle bu probleminizi çözüyoruz. İlk yaptığımız kurutma işlemi 7 gün sürüyor ve küfün oluşabileceği ortamı düzeltiyor, ikinci yapılan ozon işlemiyle havada varolan küf mantarlarını öldürerek ortamınızı tamamen düzeltiyor, kokulardan arındırıyoruz. Hem küf mantarlarının oluşabileceği ortam ortadan kalkıyor ve mevcut olanları öldürdüğümüz için sorun tamamen düzelmiş olmaktadır. Uygulamamız almanyada ve yurtdışında çok popüler bir sistem. Betonun kurutulması ve ortamın ozonla dezenfeksiyon yapılması sebebiyle küfün üreyebileceği ortamı düzeltmiş olmakta ve ortamdaki tüm mikroorganizmaların ölmesini sağlamaktayız.

Ev-İşyeri-Depo-Fabrika-Otel-İnşaat ve Şantiyelerdeki Nem-Rutubet-Küf ve Koku problemlerinin az veya çok olması önemli değil sorunun çözümü için hizmet vermekteyiz. Firmamız ağırlıklı olarak İnşaat/Endüstriyel alanlarda hizmet vermekte olup; ev ve işyerlerinde yaşanan nem, rutubet, küf ve koku problemlerinde sizlere çözüm noktasında destek vermektedir. Avrupa Yakası: Güngören'de, Anadolu Yakası: Ataşehir'deyiz. Kocaeli / Tekirdağ / Bursa / Sakarya bölgelerine düzenli hizmet verilmekte. Küf yapınızın hastalığıdır, ev halkının sağlığı için küften korunun. Hizmetlerimiz hakkında Keşif-Talep-Sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanızı rica ederiz. Danışmanlık hizmetimiz tamamen ücretsizdir.


Bilgi & Teklif Formu
Çözümlerimiz


Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın